炒車報告

 
駕駛車款:           
製造年份:           
意外種類:            自己炒低
車主:              古仔
 
事發經過:
今朝起身都覺得頭暈暈嫁啦,起初唸住一陣吹吹風就會清醒d啦,點知都未遇上風,咁就訓低左喇。當時岩岩出完停車場閘口,要轉個90度彎落傾路,果時條傾路經已塞緊車,咁咪唸住貪快"攝"車"啦"行囉,當插到第一條線,就見到好似唔夠位"咬"入去,咁咪"dum"車囉,當時頭轆向晒右邊,d力就壓晒去右邊 ,再加上條傾路既傾度,我唸住用隻腳頂住囉,好衰唔衰又腳軟喎(因為尋晚蹲低整車,所以腳仔軟),最終都係向現實低頭"拎得起,放得低",放低左部車。

人命財物傷亡損毀:
身體無損傷;車就斷左右邊腳踏,右邊鏡花左少少囉(可能係慢慢放部車落地關係啦),溜左d電油出來;最傷就係個心,果度日日都會經過嫁,咁都跌,有無攪錯呀?俾咁多街坊見到,真係瘀到痺。

當時感受:
嘩!響依度跌低左,好多觀眾嫁喎,快d抬走部車先,仲要有咁遠走咁遠,費事俾d街坊指指點點啦!仲有好釆我跌車時"唉"落前面部7人車時無整花佢部車ja,唔係就煩喇。

事後影響:
唔好睇低傾路既傾度,d力唔多好多嫁;抬起部車後,推到老遠後剷上行人路,睇下咩情況,著極都著唔車,咪等一陣囉,襯未著唔車有d時間咪響街度睇下d趕上班既行人(女性為主),發覺原來住響我周圍都有唔少靚女不過喎,哈哈...

肇事原因及教訓啟示:
身體不佳,都係做怎乘客好。

鐵騎快語:
撻唔著車係因為火咀濕左之故。(你呢頭跌車,果頭己經埏礞k....有前途呀你!)
 

 

你有炒車經驗嗎? 
把它整理一下告訴大家
讓騎士有所警惕,一起提高駕駛安全吧!