炒車報告

 
意外種類:           
車輛碰撞 - 提交日期 07 Aug 02  事故日期:不詳 
駕駛車款:            Honda Rebel 250
事故主角:            阿達
  事發經過:
 

今年五月晚上12點左右。送完女朋友,自己揸反屋企上大埔道反大埔。上到大埔道開始由兩線轉為一條線。當時有架的士在左線,我一時貪快想在右線過佢。的士佬見我要過佢,佢右加快速度。我最後以高速過左佢,當時以經轉左為一條線了。就在這刻我一望前面就收制不及抄左入私家車左邊車呔,我跌左在行人路上。當時好黑,條路好順,固唔到我掛住過架的士,前面架私家車停左我都唔知。

  人命及財物傷亡或損毀:
  佢條車吠被我個腳制陏z左,佢車尾燈列左,我培左$1800比佢,自己整左$1500

 

  當時感受:
  想快D走!快D反屋企!
  事後影響:
  本身私家車主話培1500元,後來去到櫃元機又話要1800元!君子一言。他絕不是君子!當時真黑仔張信用卡又壞左,要叫我女朋友出來代我比錢,好無面!我左手傷了,睇左兩次跌打!

 

  肇事原因及啟示:
  以後都唔感貪快!有乜事先報警!如果當時警察在場,私家車主都唔會反口覆舌麻!

鐵騎快語:

明顯地你係不小心駕駛,報警都係你唔著。如果驚動埋保險公司你的損失會更大。以後唔好咁樣開車喇。危險呀。

 

 

你有炒車經驗嗎? 
把它整理一下告訴大家
讓騎士有所警惕,一起提高駕駛安全吧!

 

Copyright ©1999-2001 鐵騎網誌  www.iBike.com.hk   All Rights Reserved 版權所有   請勿轉載